Proeverij Calvados en Pommeau + Cider, 8 december 2013

Zondagmiddag 8 december staat er een zeer bijzondere proeverij op het programma. Er zal veel verschillende Calvados en Pommeau te proeven zijn. Daarnaast is er voor het eerst de 2012 cider van Zangs,  plus nog een nieuwe ciderproducent die hele fijne dranken maakt. Locatie is de Krugerkamer in Amsterdam-Oost. Entree is 10 euro p.p. Graag aanmelden per mail naar martijn.dewal@pommedor.nl (maar binnenlopen is ook mogelijk).

De proeverij begint om 15 uur en is toegankelijk tot 18 uur. Er is Calvados te proeven van 4 verschillende producenten uit Normandië, die tot de allerbeste behoren. Er is Calvados uit de Pays d’Auge, maar ook uit de Domfrontais (dus met veel peertjes erin). We gaan prachtige flessen proeven, van jong tot oud, van appel en van peer, uit verschillende streken. Namen? Huard, Giard, Pacory en een dan te onthullen nieuwe aanwinst. Lekker bij chocola bijvoorbeeld, dat gaan we die dag ook samen proeven.

Daarnaast staan er verschillende soorten Pommeau open, het Normandische aperitief van 17% alcohol, dat bestaat uit een vatgerijpte melange van jonge calvados en net geperst sap van ciderappels (of -peren). Ook heerlijk bij chocola, een fruittaartje of de kaasplank. Gaan we ook ter plekke proberen.

Verder dus een primeur wat Cider betreft. Allereerst zijn voor het eerst de 2012 ciders van Cyril Zangs te proeven, de absolute top in Normandië. Daarnaast een nieuwe aanwinst, uit de Bessin, een prachtige kuststreek in Normandië. Daar gaat een zelf geïmporteerde rauwmelkse Camembert bij die zondag.

Alle producten zijn ook ter plekke te koop, zolang de voorraad strekt. Doe je eindejaarsinkopen dus op 8 december! Zie ook het evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/618551558183400/.