
06 jan Cider in de lift
Cider begint langzaamaan ingeburgerd te raken in ons land, geweldig. Er is ook steeds meer aanbod voorhanden in Nederland, voor ieder wat wils. Pomme d’Or blijft zich richten op de bovenkant van de markt, op de producenten die vrijwel compromisloos werken om de allermooiste cider te maken. En dan maar hopen dat de mensen hem lekker vinden… In 2017 wordt er in de Amsterdamse horeca steeds meer cider geschonken. Zo is er in Amsterdam restaurant Jacobsz op de Ringdijk dat liefst 5 ciders op de kaart heeft. Afgelopen jaar zat er meerdere keren een cider van Pomme d’Or in arrangementen van de betere restaurants van stad (BAK, Breda) en land (‘t Nonnetje in Harderwijk). Op de boot naar het briljante Vuurtoreneiland is een glas Pressoir d’Or een fijne binnenkomer. Ciderliefhebber van het eerste uur, chef Dick Soek van de Piloersemaborg in Groningen, schenkt ook heerlijk door. De webshop van Pomme d’Or wordt goed gevonden en ik doe mijn best om het lekkerste aanbod van het land aan u voor te schotelen. Ook staat er nog een hoop op stapel voor het nieuwe jaar. Laat 1000 ciders vloeien. Allez!