giard ciderproducent normandie pomme d'or amsterdam

Proeverij Calvados en Pommeau + Ciderprimeurs op 8 december

Waneer: zondag 8 december 2013 15:00 - 18:00

Pomme d’Or houdt op zondagmiddag 8 december een proeverij waar Calvados en Pommeau centraal zullen staan. Plaats van handeling is de Krugerkamer in Amsterdam-Oost. Entree is 10 euro p.p. Graag aanmelden per mail naar martijn.dewal@pommedor.nl (maar binnenlopen kan ook).

De proeverij begint om 15 uur en is toegankelijk tot 18 uur. Er zijn vele verschillende soorten Calvados te proeven van 4 verschillende producenten uit Normandië, die tot de allerbeste behoren. Er is Calvados uit de Pays d’Auge, maar ook uit de Domfrontais, waar minimaal 30% peren moeten worden gebruikt voor de calvados. We gaan prachtige flessen proeven, van jong tot oud, van appel en van peer, uit verschillende streken. Namen? Huard, Giard, Pacory en een dan te onthullen nieuwe aanwinst. Calvados dus. Lekker bij chocola bijvoorbeeld, dat gaan we die dag ook meemaken.

Daarnaast staan er verschillende soorten Pommeau open, het Normandische aperitief van 17% alcohol, dat bestaat uit een vatgerijpte melange van jonge calvados en net geperst sap van ciderappels (of -peren). Ook heerlijk bij chocola, een fruittaartje of de kaasplank. Gaan we ook ter plekke proberen.

Verder is er een primeur wat Cider betreft. Allereerst zijn voor het eerst de 2012 ciders van Cyril Zangs te proeven, de absolute top in Normandië. Ook zal waarschijnlijk de eerste Poiré 2013 van Pacory te proeven zijn. Heerlijk bubbelend perenfruit, met maar 4% alcohol en puur natuur. Daar gaat een zelf geïmporteerde rauwmelkse Camembert bij die zondag.

Alle flessen zijn ook ter plekke te koop. Doe je eindejaarsinkopen dus op 8 december!

Waar:
Krugerkamer

Kaart wordt geladen...