Forbidden Fruit Fest – Into the Garden of Eden

Waneer: zondag 25 juni 2017 13:00 - 19:00

Ciderfestival op zondag 25 juni in het Skatecafé in Amsterdam-Noord, de vetste hotspot van het moment. Van 13 tot 19 uur draait het om cider, met een hele grote C. Er is een heuse ciderbar met een prachtige selectie ciders. Er zijn vijf  geweldige ciderproducenten aanwezig die je kunt bevragen en (be)proeven, een DJ die fijne deuntjes draait en zalige catering om de inwendige ciderliefhebber te voeden.

De top van cidermakend Europa komt naar het Forbidden Fruit Fest om hun fijnste ciders met jullie te delen. Cyril Zangs, Jacques Perritaz, Simon Pacory, Jérôme Forget en Kevin Guermeur schenken je glazen vol en vertellen graag meer over hun manier van werken. Hoe krijg je het beste fruit, welke appels zijn geschikt, hoe gaat de vergisting, kun je cider maken zonder sulfiet toe te voegen? Ook voor beginnend cidermakers hebben ze tips, dus kom langs om je licht op te steken. Vooral moet het een feest worden waar de cider centraal staat en we in goed gezelschap het glas heffen met elkaar.

Adam en Eva verloren zich in den beginne al aan de verboden vrucht, de appel. En nu is het tijd voor een herbeleving van dat gevoel en je schaamteloos over te geven aan alle verleidingen die cider te bieden heeft. Het liefst in zo puur mogelijke vorm, dus met de hand geraapt, spontaan vergist en met zo weinig mogelijk toegevoegd sulfiet. Het is net vin naturel, de steeds populairder wordende natuurwijn, maar dan van appels en peren gemaakt. Cider dus, of Poiré als het om peren gaat.

We gaan zondag 25 juni proeven, praten en vooral drinken. Cider per glas, of per fles als je al je vrienden ook wilt bijschenken. Het Skatecafé wordt omgetoverd tot Ciderbar voor een dag. Aangevuld met heerlijke happen verzorgd door cateraar John Pastinaak. Er is fijne muziek de hele dag, verzorgd door DJ Delay. Grijp die verboden vrucht alsof er geen morgen is. Wie gaat je uit de Tuin van Eden verbannen?

Het feest vangt aan om 13:00 en we gaan door tot 19:00. Entree 8 euro inclusief fraai proefglas. Vergeet je Adam of Eva kostuum niet!
Wat: Forbidden Fruit Fest – Into the Garden of Eden
Wanneer: zondag 25 juni
Waar: Skatecafé, Gedempt Hamerkanaal 42, Amsterdam-Noord
Hoe laat: 13:00 – 19:00
Hoe veel: 8 euro, inclusief proefglas

Zie ook het evenement op Facebook voor meer info en laatste updates, hier: https://www.facebook.com/events/289670354819166/

Waar:
Skatecafé

Kaart wordt geladen...